Magamról

Saját fotó
Most már inkább azt mondom, elszánt társadalmi vállalkozó vagyok. Voltam szociális munkás, szociálpolitikus, közösségfejlesztő, vidékfejlesztő, stratégiai tervező, felnőttképző, tanácsadó, szakértő, tréner, tanár, stb. Újat keresek és találok (ki), megállás nélkül. És mindig csatlakoznak fantasztikus emberek, akikkel együtt meg is csináljuk. Mostanra már leginkább az érdekel, hogyan lehet valódi változásokat elérni, míg magam békében maradok magammal. Hogyan lehet élhetőbb a világ, és ehhez mit kell tennem. Nekem. És minden, ami mindezekről az eszembe jut és valahogy kapcsolódik, izgat.A megoldásokat keresem és teszem is, amit csak tudok, nem várok másokra.

2013. augusztus 13.

Lehet-e fenntartható társadalmi és gazdasági fejlesztéseket indítani bizonytalan helyzetben élő emberekkel?

Hihetetlenül izgalmas próbálkozásokon küzdünk, régi és új kollégáinkkal, barátainkkal!

Az egyik nagy kérdés az: vajon azok a nők, akik régóta nem találnak munkát, és egy nem túl jó helyzetű vidékén élnek az országnak, vajon mernek-e, tudnak-e nagyot álmodni és nagyot váltani?
Elhiszik-e hogy saját kezükben a sorsuk?
El tudják-e engedni azt a világot, amit a média, eddigi életük, a fogyasztói társadalom vetített a fejükbe, és körülnézve saját csodás vidékükön, környezetükben, elkezdenek-e valami mást?
Fel merik-e építeni közös vállalkozásaikat, amivel saját és akár településük életét is egy másik pályára állíthatják?

Nem tudjuk. Sokat dolgozunk most ezen.
És bizakodunk :)

Valódi társadalmi vállalkozási kísérlet részünkről is, részükről is.
Némi hírek a közös munkákról itt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése